Keskustan infrahankkeiden ajankohtaisia kuulumisia

7.8.2024 liikenne

Kaakkumäenraitin uuden sillan käyttöönotto siirtyy viikolle 33. Vanhalla Porvoontiellä tehdään asfalttitöitä.

Kaakkumäenraitin uuden sillan käyttöönotto siirtyy viikolta 32 viikolle 33

Kaakkumäenraitin siltaurakka alkaa olla loppusuoralla. Silta piti ottaa alustavasti käyttöön jo tällä viikolla, mutta sillan avaaminen siirtyy viikolle 33 eli 12.8. alkavalle viikolle, jotta sillan kulutuslankutuksien ja kaiteiden viimeistelyt saadaan valmiiksi.  Kävelyraitin kaidetyöt tehdään myös viikolla 33.

Mäntsälän keskusta-alueella sijaitseva Mäntsälänjoen ylittävä Kaakkumäenraitin silta suljettiin liikenteeltä huhtikuussa 2024 siltaurakan vuoksi. Myös rantareitti sillalle oli pois käytöstä. Kaakkumäenraitin siltaurakka valmistuu kokonaisuudessaan viikolla 33, jolloin silta ja rantareitti saadaan uudelleen käyttöön.

Vanhan Porvoontien siltojen ja kadun rakentaminen: Vanhalla Porvoontiellä tehdään asfalttitöitä viikolla 33

Mäntsälän keskustassa Vanhalla Porvoontiellä sijaitsevalla ajoratasillalla (Mäntsälän kirkkosilta) sillan keilojen rakennustyöt ja päätytäytöt jatkuvat viikolle 34 saakka. Telineiden purku jatkuu viikolle 33.

Vanhan Porvoontien kevyen liikenteen sillalla tehdään edelleen maatukien ja kansipalkiston korjaustöitä. Vanhan Porvoontien katuinfran uusimistöissä kiveystöiden tekeminen jatkuu, lisäksi käynnistellään asfalttipohjien ja pohja-asfaltin tekoa Vanhan Porvoontien keskustan puoleisella osuudella. Asfalttityöt tehdään viikon 33 aikana. Toinen ajokaista on liikenteen käytössä päällystystöiden ajan ja paikalla on liikenteenohjaus.

Vanhan Porvoontien ajoratasilta ja Vanhan Porvoontien kevyen liikenteen silta ovat olleet suljettuja 4.3.2024 lähtien. Myös joen varressa oleva kulkuyhteys silloille on suljettu. Vanhan Porvoontien ajoratasillan ja Vanhan Porvoontien kevyen liikenteen siltojen ja kadun korjaus- ja saneeraustöiden arvioidaan valmistuvan marraskuun 2024 loppuun mennessä.

Mt 140 (Lahdentie) keskisaarekkeen uusiminen:

Päällystystöitä ja puistolehmusten istuttamista tehdään vielä loppukesän ja syksyn aikana, muilta osin työt ovat valmistuneet. Keskisaarekkeen uusimistyöt valmistuvat kokonaisuudessaan lokakuussa.

Lisätiedot:

  •  Mäntsälän kunta, Jarkko Hämäläinen, kuntatekniikan päällikkö, etunimi.sukunimi@mantsala.fi, puh. 040 314 6869
  • Vanhan Porvoontien siltojen sekä kadun korjaus- ja saneeraus sekä Kaakkumäenraitin sillan uusiminen: GRK, Jouni Karvonen, työmaapäällikkö, etunimi.sukunimi@grk.fi, puh. 040 557 4123
  • Mt 140 (Lahdentie) keskisaarekkeen uusiminen: GRK, Eero Pirskanen, työmaapäällikkö, etunimi.sukunimi@grk.fi, puh. 050 5275174

Seuraa hankkeiden etenemistä: 
Mäntsälän kunnan www-sivuilta uutisista (linkki avautuu ko. sivulle)
Kunnan Facebook: https://www.facebook.com/Mantsalankunta/
Kunnan Instagram: https://www.instagram.com/mantsalankunta/

Kaakkumäenraitin uuden sillan käyttöönotto siirtyy viikolle 33, jolloin myös kaidetyöt valmistuvat (kuva: Welado Oy).

Työmaakuvaa Mäntsälän kirkkosillalta (kuva: Welado Oy).

Lue myös