Mäntsälän infrahankkeiden kuulumiset

29.8.2024 kadut

Kuvassa Vanhan Porvoontien kevyen liikenteen silta, jossa maatukien ja kansipalkiston korjaustyöt ovat käynnissä. (kuva: Welado Oy)

Vanhan Porvoontien siltojen ja kadun rakentaminen: Mäntsälän kirkkosillan sääsuojan rakentaminen on aloitettu

Mäntsälän keskustassa Vanhalla Porvoontiellä sijaitsevalla ajoratasillalla (Mäntsälän kirkkosilta) on aloitettu sääsuojan rakentaminen, jotta kannen eristystyöt saadaan käyntiin. Eristystyöt käynnistyvät viikolla 36 eli 2.9. alkavalla viikolla.

Vanhan Porvoontien kevyen liikenteen sillalla tehdään edelleen maatukien ja kansipalkiston korjaustöitä. Vanhan Porvoontien katuinfran uusimistöissä kevyen liikenteen väylien muotoilu, kiveystyöt ja rakennekerroksien rakentaminen jatkuvat. Pohja-asfaltointi on saatu valmiiksi. Asfaltointityöt jatkuvat myöhemmin syksyllä, jolloin tehdään lopullinen asfalttipinta. Eli vielä tällä hetkellä teiden pinnassa voi tästä syystä olla korkeuseroja.

Vanhan Porvoontien ajoratasilta ja Vanhan Porvoontien kevyen liikenteen silta ovat suljettuja 4.3.2024 lähtien. Myös joen varressa oleva kulkuyhteys silloille on suljettu. Vanhan Porvoontien ajoratasillan ja Vanhan Porvoontien kevyen liikenteen siltojen ja kadun korjaus- ja saneeraustöiden arvioidaan valmistuvan marraskuun 2024 loppuun mennessä.

Mäntsälän katujen asfaltointityöt: Lempivaaran alueella aloitellaan asfaltointitöitä

Katujen uudelleenpäällystystyöt käynnistyivät viime viikolla ja muun muassa Lempivaaran alueella on tehty asfaltoinnin pohjatöitä. Varsinaiset asfaltointityöt käynnistyvät Lempivaaran alueella alustavan aikataulun mukaan viikon 36 keskiviikkona eli 4.9. Graniittitiellä on tehty asfaltoinnin pohja- ja höyläystöitä. Nämä työt jatkuvat ja asfaltointityö Graniittitielle tehdään Lempivaarassa tehtävien asfaltointien jälkeen. Hiihtäjäntiellä ja Tinamäentiellä asfaltoinnit on saatu päätökseen.

”Mäntsälässä on käynnissä parhaillaan asfaltointitöitä laajasti. Näistä syntyy jonkun verran melu- ja pölyhaittaa ja lisäksi häiriötä liikenteelle. Kärsivällisyyttä liikenteessä vaaditaankin nyt meiltä kaikilta. Asfalttityöt valmistuvat lokakuun aikana, jonka jälkeen pääsemme nauttimaan uusista teiden pinnoista kokonaisuudessaan. Vanhat Porvoontien sillatkin saadaan käyttöön viimeistään joulukuussa”, kertoo kuntatekniikan päällikkö Jarkko Hämäläinen Mäntsälän kunnasta.

Laajempi katujen uudelleenpäällystyö käynnistyi elokuun loppupuolella Mäntsälässä eri puolilla kirkonkylää ja Hyökännummea. Työt jatkuvat lokakuun loppupuolelle saakka.

Lisätiedot: Mäntsälän kunta, Jarkko Hämäläinen, kuntatekniikan päällikkö, etunimi.sukunimi@mantsala.fi, puh. 040 314 6869

Vanhan Porvoontien siltojen sekä kadun korjaus- ja saneeraus sekä Kaakkumäenraitin sillan uusiminen:

GRK, Jouni Karvonen, työmaapäällikkö, etunimi.sukunimi@grk.fi, puh. 040 557 4123

Mt 140 (Lahdentie) keskisaarekkeen uusiminen:

GRK, Eero Pirskanen, työmaapäällikkö, etunimi.sukunimi@grk.fi, puh. 050 5275174

Lempivaaran alueen, Hiihtäjäntien ja Tinamäentie asfaltointityöt:

Peab Industri, Marko Palvimo, työmaapäällikkö, etunimi.sukunimi@peabasfalt.fi, puh. 046 923 4560

 

Seuraa hankkeiden etenemistä:

Mäntsälän kunnan www-sivuilta: https://www.mantsala.fi/ajankohtaista/

Facebook: https://www.facebook.com/Mantsalankunta/

Instagram: https://www.instagram.com/mantsalankunta/

Sääsuojan rakentamista Vanhan Porvoontien ajoratasillalla eli Mäntsälän kirkkosillalla. (kuva: Welado Oy)

Lempivaarassa on tehty asfaltoinnin höyläystöitä, varsinainen asfaltointi aloitetaan viikolla 36. (kuva: Welado Oy)