Mäntsälän keskusta-alueen infrahankkeiden kuulumisia

1.8.2024 kadut

Vanhan Porvoontien kirkkosillan kannen valu tehtiin 24.–25.7. välisenä yönä. (kuva: Welado Oy)

Mt 140 (Lahdentie) keskisaarekkeen uusimistyöt ovat valmistuneet

Mt 140:n eli Lahdentien keskisaarekkeen uusimistyöt Mäntsälän keskustassa ovat loppukesän ja alkusyksyn aikana tehtäviä päällystöitä ja puiden istuttamista lukuun ottamatta tulleet päätökseen. Työt Sälinkääntien ja Mäntymäentien välisellä osuudella valmistuvat kokonaisuudessaan syyskuun alkuun 2024 mennessä.

Kaakkumäenraitin uusi silta valmistuu aikataulussa ja se saadaan jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden käyttöön viikolla 32

Kaakkumäenraitin siltatyömaalla tehdään kansilankutuksen ja kaiteiden viimeistelytöitä viikolla 32. Tämän jälkeen uudistunut silta saadaan käyttöön. Myös pitkään suljettuna ollut rantareitti avataan.

– Mäntsälänjoen ylittävä vanha puurakenteinen silta purettiin kokonaisuudessaan. Uusi ja hieman leveämpi silta on perustettu teräsbetonipaalujen varaan, joten nyt meillä on silta käytössämme vuosiksi eteenpäin, iloitsee kuntatekniikan päällikkö Jarkko Hämäläinen Mäntsälän kunnasta. 

Mäntsälän keskusta-alueella sijaitseva Mäntsälänjoen ylittävä Kaakkumäenraitin silta on ollut suljettuna liikenteeltä 22.4.2024 lähtien. Myös rantareitti sillalle on ollut pois käytöstä. Kaakkumäenraitin siltaurakka valmistuu viikolla 32.

Vanhan Porvoontien siltojen ja kadun rakentaminen: ajoratasillan kannen valu on tehty, työt jatkuvat telineiden purulla

Mäntsälän keskustassa Vanhalla Porvoontiellä sijaitsevan ajoratasillan (Mäntsälän kirkkosilta) kannen valu tehtiin 24.–25.7. välisenä yönä. Valu onnistui suunnitelmien mukaisesti. Kannen muotin purkutöitä on käynnistelty kuluvalla viikolla ja ne jatkuvat vielä seuraavaan viikkoon (viikko 32).  Myös telineiden purku tehdään viikolla 32. Lisäksi suoritetaan sillan keilojen rakennusta ja päätytäyttöjä.
Vanhan Porvoontien kevyen liikenteen sillalla tehdään maatukien ja kansipalkiston korjaustyötä. Vanhan Porvoontien katuinfran uusimistöissä kiveystöiden tekeminen jatkuu edelleen Vanhan Porvoontien keskustan puoleisella osuudella.

Vanhan Porvoontien ajoratasilta ja Vanhan Porvoontien kevyen liikenteen silta ovat suljettuja 4.3.2024 lähtien. Myös joen varressa oleva kulkuyhteys silloille on suljettu. Vanhan Porvoontien ajoratasillan ja Vanhan Porvoontien kevyen liikenteen siltojen ja kadun korjaus- ja saneeraustöiden arvioidaan valmistuvan marraskuun 2024 loppuun mennessä.

Lisätiedot: 
Mäntsälän kunta, Jarkko Hämäläinen, kuntatekniikan päällikkö, etunimi.sukunimi@mantsala.fi, puh. 040 314 6869

Vanhan Porvoontien siltojen sekä kadun korjaus- ja saneeraus sekä Kaakkumäenraitin sillan uusiminen:
GRK, Jouni Karvonen, työmaapäällikkö,
etunimi.sukunimi@grk.fi, puh. 040 557 4123

Mt 140 (Lahdentie) keskisaarekkeen uusiminen:
GRK, Eero Pirskanen, työmaapäällikkö,
etunimi.sukunimi@grk.fi, puh. 050 5275174

  
Seuraa hankkeiden etenemistä: 
Mäntsälän kunnan www-sivuilta: https://www.mantsala.fi/ajankohtaista/
Facebook: https://www.facebook.com/Mantsalankunta/
Instagram: https://www.instagram.com/mantsalankunta/

Vanhan Porvoontien ajoratasillan kannen valu on valmistunut. Kannen muotin ja telineiden purkutöitä tehdään viikolla 32. (kuva: Welado Oy)

Kaakkumäenraitin uusi silta saadaan käyttöön viikolla 32. (kuva: Welado Oy)

Kaakkumäenraitin uusi silta saadaan käyttöön viikolla 32. (kuva: Welado Oy)

Lue myös