Perheneuvontapalveluiden lähivastaanotto Mäntsälässä päättyy 8.10.2024

7.10.2024 hyvinvointi

Perheneuvonta tarjoaa pari- ja perheterapeuttista keskusteluapua pareille, perheille ja yksilöille lähisuhdekriisissä. Perheneuvontapalvelun tavoitteena on edistää asiakkaiden henkistä hyvinvointia laaja-alaisesti.

Hyvinkään seurakunta on tarjonnut perheneuvontapalveluja Mäntsälän kunnan asukkaille jo vuodesta 2021 alkaen Mäntsälän seurakunnan kanssa tehdyn sopimuksen perusteella joko lähi- tai etävastaanottona Hyvinkäällä ja Riihimäellä.

Perheneuvontapalveluiden lähivastaanotto aloitettiin Mäntsälässä hyvinvointilautakunnan päätöksellä 15.6.2023 § 54 ja toiminnan järjestämisestä laadittiin vuoden mittainen sopimus 9.10.2023­-8.10.2024 väliselle ajalle. Perheasiain neuvottelukeskus aloitti kaksi kertaa kuukaudessa järjestettävän lähivastaanottotoiminnan Mäntsälässä marraskuussa 2023.

Mäntsälässä toiminut lähivastaanotto on kattanut:

  • pari- ja perheterapeuttiset tapaamiset, yksilöterapeuttiset tapaamiset sekä muun sielunhoidollisen keskusteluavun lähivastaanotolla ja/tai etäyhteydellä
  • mahdollisuuksien mukaan parisuhderyhmän ja eroauttamisen ryhmän

Mäntsälässä järjestettävän lähivastaanoton lisäksi Mäntsälän kunnan asukkailla on ollut mahdollisuus käyttää Hyvinkäällä ja Riihimäellä tarjottavia perheneuvontapalveluja joko etä- tai lähivastaanottona. Tämä mahdollisuus tulee säilymään myös jatkossa.

Edellä esitetyn Hyvinkään ja Riihimäen ajanvarauspalvelun jatkuessa ja Mäntsälän kunnan taloudellisen tilanteen kiristyessä Mäntsälän hyvinvointilautakunta on päättänyt 17.9.2024 § 189 ettei Mäntsälän kunta jatka perheneuvontapalveluiden sopimusta Hyvinkään seurakunnan kanssa vuodelle 2025.

 

Lisätietoja perheneuvontapalveluista:

Mäntsälä: Perheneuvontaa – Mäntsälän seurakunta (mantsalanseurakunta.fi)

Hyvinkää: Perheneuvonta – Hyvinkään seurakunta (hyvinkaanseurakunta.fi)

Riihimäki: Perheneuvonta – Riihimäen seurakunta (riihimaenseurakunta.fi)

 

Perheneuvoja Raili Yli-Saunamäki, raili.yli-saunamaki@evl.fi (Hyvinkään seurakunta)

Perheneuvoja Hanna Reinoja, hanna.rienoja@evl.fi (Riihimäen seurakunta)

Hyvinvointipäällikkö Vuokko Leirimaa, vuokko.leirimaa@mantsala.fi (Mäntsälän kunta)

 

Lue myös