Kunnan täydentävät työllisyyspalvelut

Viimeksi muokattu: 14.1.2025

Mäntsälän kunnan täydentävissä työllisyyspalveluissa autetaan sekä työnhakijoita että työnantajia työllisyyteen liittyvissä kysymyksissä. Toiminnan keskeisimpiä tavoitteita on vahvistaa työnhakijoiden työllistymis- ja/tai kouluttautumisvalmiuksia, edistää työnhakijoiden ja työnantajien oikea-aikaista kohtaamista sekä tukea paikallisten yritysten kasvutavoitteita.

Löydät työllisyys- ja maahanmuuttopalvelut myös Facebookista!

Työnhakijalle

Mäntsälän kunnan työnhakijapalvelut tarjoavat kuntalaisille palveluita, jotka edistävät paluuta työelämään. Tehtäviimme kuuluu mm. ohjausta, tiedottamista sekä työllisyystoimenpiteiden suunnittelua yhdessä asiakkaan kanssa. Autamme työhakemusten, lomakkeiden ja muiden työnhakua edistävien dokumenttien laadinnassa sekä selvittelemme erilaisia vaihtoehtoja työllistymisen tai opintojen aloittamisen suhteen. Teemme yhteistyötä mm. kuntouttavan työtoiminnan, aikuissosiaalityön ja TYP-työn kanssa.

  • Työhönvalmennus/uraohjaus on henkilökohtaista maksutonta palvelua työhön palaamisen tilanteissa sekä uusien työllistymisen mahdollisuuksien tai uravalintojen etsimisessä ja tukemisessa. Valmennuksessa pohditaan tavoitteellisesti ratkaisuvaihtoehtoja ja niiden tuomien käytännön asioiden reittien selvittämistä.

    Valmennuksen aikana päivitetään työnhaussa tarvittavat asiakirjat, tunnistetaan osaaminen sekä kartoitetaan työhistoria, vahvuudet, tavoitteet ja toiveet työllistymisen tai urakehityksen suhteen. Valmennus on asiakkaan ja valmentajan välistä vuoropuhetta: työnsaannin esivalmistelutyötä, jossa syntyy uudelleenajattelua ja ratkaisuvaihtoehtoja asiakkaan oman päätöksenteon tueksi.

    Tapaamme asiakkaita ennakkoon sovitulla ajanvarauksella.

    Työhönvalmennuksen/uraohjauksen anonyymi palautelomake: https://forms.office.com/e/rA5rU6PxGE

    Lisätietoja ja ajanvaraukset:

    Sari-Johanna Hirviniemi

    Työhönvalmentaja

  • Ohjaamo on 15–29-vuotiaiden neuvonta- ja ohjauspiste, josta saa maksutonta apua työhön, koulutukseen ja arkeen liittyvissä asioissa. Ohjaamossa voit keskustella luottamuksellisesti sinulle tärkeistä asioista. Ohjaamoon ei tarvitse varata aikaa, eikä sinun tarvitse tietää kenen apua tai mitä tarkalleen tarvitset. Otamme sinut vastaan ja pohdimme yhdessä kanssasi, miten asiassasi olisi hyvä edetä.

    Voit tulla Ohjaamoon ilman ajanvarausta maanantaisin ja torstaisin klo 13–16 tai olla yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse.

    Ohjaamon omat sivut: https://www.mantsala.fi/vapaa-aika-ja-matkailu/nuorille/ohjaamo/

    Löydät Ohjaamon myös Facebookista ja Instagramista!

    Lisätietoja ja ajanvaraukset:

    Nina Rossi

    Ohjaamo-koordinaattori

    Ohjaamo

    Heikinkuja 4, 04600 Mäntsälä
  • Mäntsälän kunnantalolla sijaitseva viihtyisä Tarina toimii ammatillisena oppimisympäristönä, henkilöstöruokalana, kokoustarjoilujen valmistajana sekä kuntalaisten lounaskahvilana. Tarinan tarkoituksena on ensisijaisesti edistää  mäntsäläläisten työttömien työnhakijoiden työllistymistä sekä tarjota työssäoppimismahdollisuuksia opiskelijoille.

    Tarinan omat sivut: https://www.mantsala.fi/lounaskahvila-tarina/

    Löydät Tarinan myös Facebookista!

    Tarinaan työkokeiluun tai työharjoitteluun?

    Oletko intohimoinen leipuri, innokas kokki, hymyilevä asiakaspalvelija tai ravintola-alalle hyppäämistä pohtinut?

    Tarina tarjoaa työkokeilu- ja työharjoittelupaikkoja opiskelijoille, alan vaihtajille, työelämään tuleville/palaaville ja suuntaa etsiville.

    Meillä työskentelee mm. kokkeja, leipureita, tarjoilijoita, keittiöapulaisia ja siistijöitä. Meille tulevan ei tarvitse olla alan ammattilainen: tarvitset vain rutkasti hyvää motivaatiota, innokkuutta oppia uutta, iloista asiakaspalveluhenkeä, hyviä tiimityötaitoja ja kykyä toimia hymy huulilla kiireenkin keskellä.

    Meillä on monipuolisia ja vaihtelevia tehtäviä sisältäen mm. asiakaspalvelua, lounasruoan ja kahvilatuotteiden valmistusta, kassatyötä, kokoustarjoilujen hoitoa sekä ravintolan siistimistehtäviä. Jokainen päivä on erilainen mahdollisuus oppia uutta – takaamme, että tylsää hetkeä ei ole tiedossa.

    Voit hakea iloiseen ja energiseen tiimiimme lähettämällä CV:si ja lyhyen kuvauksen itsestäsi sähköpostilla Mira Seppälälle. Näin olet askeleen lähempänä herkullista ja hymyilevää työympäristöä!

    Mira Seppälä

    Työllisyyskoordinaattori, Lounaskahvila Tarinan esihenkilö

    Lounaskahvila Tarina

    Avoinna ma–to klo 9–15 ja pe klo 9–14.

    Heikinkuja 4, 04600 Mäntsälä (Mäntsälän kunnantalo 1. krs.)

Työnantajalle

Mäntsälän kunnan työnantajapalveluiden tavoitteena on vastata yritysten kasvu- ja osaamistarpeisiin sekä edistää mäntsäläläisten työllisyyttä. Olemme sitoutuneet tukemaan paikallisia työnantajia heidän rekrytointi- ja työvoimatarpeissaan. Tarjoamme monipuolisia palveluita, jotka on suunniteltu helpottamaan yritysten ja organisaatioiden arkea ja tukemaan niiden menestystä.

Lisäksi neuvomme yrityksiä, yhdistyksiä sekä kunnan eri toimialoja muun muassa työkokeiluun, oppisopimuksiin ja työllistymistä edistäviin tukiin liittyen. Järjestämme myös rekrytointitapahtumia, joissa työnantajilla on mahdollisuus tavata potentiaalisia työntekijöitä sekä verkostoitua muiden työnantajien kanssa.

  • Maksuton rekrytointiapu

    Tuemme ja opastamme sinua työntekijän rekrytoinnissa. Kerro meille, minkälainen tehtävä sinulla on tarjolla ja minkälaisella osaamisella etsit työntekijää. Me etsimme sinulle sopivia ehdokkaita, järjestämme heille alkuhaastattelut ja lähetämme sopivimmat hakijat sinulle varsinaiseen haastatteluun. Rekrytointiapu perustuu laadukkaaseen työhönvalmennukseen, jonka tavoitteena on edistää työnhakijoiden motivaatiota, sitoutuneisuutta ja oman osaamisen tunnistamista. Autamme myös tarvittaessa sopimusten laadinnassa.

    Tiedot, joita tarvitsemme, kun etsimme sopivaa työntekijää:

    • Tehtävänimike ja lyhyt kuvaus tehtävästä
    • Työaika (kokoaika, osa-aika, arki, viikonloppu, ilta)
    • Vaadittu osaaminen tai taidot (esim. kielitaito, ammattikortit, ajokortti)
    • Milloin työ alkaa ja kuinka pitkä työsuhde on haussa

    Työvoiman saatavuus, kohtaanto ja koulutusresurssien selvittäminen

    Autamme paikallisen työvoiman saatavuuden selvittämisessä ja alueen koulutusresursseihin tutustumisessa. Tarjoamme myös tietoa paikallisesta työvoiman kysynnästä ja tarjonnasta sekä ammatillisesta koulutuksesta ja muista koulutusvaihtoehdoista.

    Työkokeilussa henkilö tekee työpaikalla yleisesti työsuhteessa tehtäviä töitä, mutta ei ole työsuhteessa eikä saa työkokeilun ajalta palkkaa. Työkokeilu voi kestää enintään 12 kuukautta, mutta vain 6 kuukautta samalla työnantajalla. Päivittäinen ja viikoittainen työaika suunnitellaan henkilön tilanteeseen sopivaksi. Työkokeilun järjestäjä vastaa ohjauksesta ja valvonnasta.

    Lisätietoa työkokeilusta: https://toimistot.te-palvelut.fi/tyokokeilun-kaytannot-ja-saannokset

    Oppisopimuskoulutus on hyvä vaihtoehto työntekijöiden osaamisen vahvistamiseen ja yrityksen ammattitaidon kasvattamiseen. Oppisopimus voi tulla kyseeseen esimerkiksi hyvin sujuneen työkokeilun jälkeen tai kun yritykseen halutaan saada täsmäosaamista. Oppisopimuksen ajalta työnantajalle voidaan maksaa koulutuskorvausta ja opiskelija saa työehtosopimuksen mukaista palkkaa.

    Lisätietoa oppisopimuksesta: https://oppisopimus.fi/

     

    Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää palveluistamme! Voit myös lähettää meille palautetta (anonyymisti): https://forms.office.com/e/iMMMv5mCiy

    Mira Seppälä

    Työllisyyskoordinaattori, Lounaskahvila Tarinan esihenkilö

  • Palkkatuki on työllistymisen edistämiseen tarkoitettu harkinnanvarainen tuki, jota työnantaja voi saada palkatessaan työttömän työnhakijan. Palkkatuetun työn tarkoituksena on edistää työttömän työllistymistä avoimille työmarkkinoille tai tukea henkilöä, jolla on vamma tai sairaus, joka vähentää mahdollisuuksia löytää sopivaa työtä. Lisäksi tuella pyritään edistämään yli 60-vuotiaiden pitkäaikaistyöttömien työllistymistä.

    Palkkatukea voidaan myöntää

    • toistaiseksi voimassa olevaan kokoaikaiseen työsuhteeseen
    • määräaikaiseen kokoaikaiseen työsuhteeseen
    • oppisopimuskoulutukseen
    • osa-aikaiseen työsuhteeseen, jos tuen myöntäjä pitää sitä tarkoituksenmukaisena ja se edistää työnhakijan mahdollisuuksia työllistyä.

    Palkkatuen määrä on useimmiten 50 % tuella palkattavasta aiheutuvista palkkakustannuksista. Alentuneesti työkykyisen palkkaamiseen myönnettävän tuen määrä on 70  % palkkakustannuksista. Yhdistykselle, säätiölle tai rekisteröidylle uskonnolliselle yhdyskunnalle tuen määrä voi olla 100 % palkkakustannuksista.

    Lisätietoja palkkatuesta: https://tyomarkkinatori.fi/aluesivu/mantsala/palvelut/13989c4a-428f-4eb9-9d41-0d8970a927c1/palkkatuki

  • Työllistämisen kuntalisä on työnantajalle (yhdistyksille, järjestöille, säätiöille tai yrityksille, yksityisille elinkeinonharjoittajalle, joilla on toimipiste Mäntsälässä) myönnettävä harkinnanvarainen tuki, jota voidaan osoittaa työttömänä työnhakijana olevan henkilön palkkauskustannuksiin. Kuntalisää voi hakea ympäri vuoden erillisellä hakulomakkeella.

    Tuki on harkinnanvaraista riippuen työllistettävän työmarkkinavalmiuksista sekä avustuksen saajan taloudellisesta ja/tai toiminnallisesta panostuksesta työllistettävän palkkaukseen ja etenemiseen työllistymispolullaan (esim. jatkotyöllistäminen).

    Kuntalisää ei makseta, jos palkkatuki ja kuntalisä yhteensä ylittäisivät palkattavan henkilön palkkauskustannukset ja lakisääteiset työnantajakulut.

    HUOM! Työllistämisen kuntalisän määrärahat vuodelle 2024 on käytetty. Tukea ei voi enää hakea tälle vuodelle.

    Mäntsälän työllistämisen kuntalisän hakemisen ehdot:

    • Tukea on haettava ennen työsuhteen alkamista, takautuvasti tukea ei makseta.
    • Työllistettävän henkilön tulee olla mäntsäläläinen (kotikunta: Mäntsälä) työtön työnhakija, joka on saanut työmarkkinatukea yli 300 päivää ja on oikeutettu palkkatukeen.
    • Työnantaja maksaa työehtosopimuksen mukaista palkkaa ja sitoutuu palkkaamaan työntekijän vähintään kuudeksi kuukaudeksi. Työajan tulee olla vähintään 65 % alan säännöllisestä työajasta.
    • Palkkauskustannusten on oltava vähintään TE-toimiston myöntämän palkkatuen ja kuntalisän yhteenlaskettu määrä.
    • Tukea maksetaan vain niiltä päiviltä, joilta henkilölle on maksettu palkkaa.
    • Tuki maksetaan kuukausittain laskua vastaan.
    • Tukea maksetaan harkinnanvaraisesti 250–500 €/kk (yhdistyksille 250–800 €/kk) kuusi kuukautta kerrallaan. Tuen myöntö arvioidaan tapauskohtaisesti kunnan työllisyyspalveluissa.
    • Kuntalisää voi saada niin kauan kuin palkatulle henkilölle myönnetään palkkatukea, hänen työssäoloehtonsa täyttyy tai kunnan harkinnan perusteella vuosittain budjettiin varattujen määrärahojen puitteissa.
    • Elinkeinotoimintaa harjoittavalle työnantajalle työllistämisen kuntalisää myönnetään työvoimahallinnon palkkatukilajista riippuen (esim. de minimis, ryhmäpoikkeusasetus).
    • Työllistämisen kuntalisä ei saa vaikuttaa työvoimahallinnon maksaman palkkatuen määrään. Mahdollisesta palkkatuen vähentämisestä kuntalisän saaja on velvollinen ilmoittamaan viipymättä kuntaan.
    • Mäntsälän kunnalla on oikeus periä myönnetty avustus takaisin, mikäli yllä olevat ehdot eivät toteudu.

    Toimintaohjeet:

    • Työnantaja hakee työttömän mäntsäläläisen työllistämiseen palkkatukea TE-toimistosta
    • Samalla työnantaja selvittää mahdollisuuden saada työllistämisen kuntalisää palkkauksen tueksi
    • Työsopimus tehdään vasta kun em. tukimuodot on selvitetty, jos palkkaukseen myönnettävät tuet ovat työsopimuksen ehtona
    • Hakemus liitteineen toimitetaan joko kirjallisesti osoitteeseen Mäntsälän kunta, Heikinkuja 4, 04600 Mäntsälä tai sähköpostitse Tiina Hastille
    • Työnantaja laskuttaa kuntaa kuntalisän osuudesta ja laskun liitteenä tulee olla palkkalaskelma. Ensimmäisen laskun liitteenä on oltava kopio työllistetyn työsopimuksesta ja palkkatukipäätöksestä. Tosite palkan maksusta on esitettävä pyydettäessä.

    Tiina Hast

    Työllisyys- ja maahanmuuttoasioiden päällikkö / Head of employment and immigration services

  • Työolosuhteiden järjestelytukea voit saada, jos työhön palkattavan tai jo työssä olevan vamma tai sairaus edellyttää uusia työvälineitä tai kalusteita, muutostöitä työpaikalla tai apua työssä toiselta työntekijältä. Tuki on harkinnanvarainen ja TE-palvelut arvioi tuen tarkoituksenmukaisuuden.

    Tuen enimmäismäärä työvälineiden hankkimisesta tai työpaikan muutostöistä on 4 000 euroa henkilöä kohden. TE-palvelut voi myöntää tukea toisen työntekijän antaman avun korvaamiseen enintään 20 tuntia kuukaudessa enintään 18 kuukauden ajan. Tukea maksetaan toteutuneiden tuntien perusteella 20 euroa tunnilta. Toisen työntekijän antamaa apua henkilön työssä selviytymisen parantamiseksi voidaan korvata järjestelytukena enintään 400 eurolla kuukaudessa.

    Lisätietoja työolosuhteiden järjestelytuesta: https://tyomarkkinatori.fi/aluesivu/mantsala/palvelut/7091c542-f472-43e4-8ad6-f239f65242a4/tyoolosuhteiden-jarjestelytuki

  • Mäntsälän kunta tukee nuorten kesätyöllistymistä maksamalla työnantajalle tukea 15–20-vuotiaan mäntsäläläisen nuoren työllistämiseen. Kesätyöseteli on tarkoitettu yrityksille, yhdistyksille ja säätiöille. Tukea ei myönnetä yksityisille kotitalouksille, kunnille tai valtiolle. Työnantaja voi toimia myös toisessa kunnassa kuin Mäntsälässä.

    Setelin arvo on 300 € ja sen voi käyttää ajalla 1.5.–30.9.2025. Kesätyön tulee olla vähintään 10 päivää kestävä ja työaika vähintään 6 h/päivä. Työpäivät voivat sijoittua pidemmällekin ajalle kuin kahden viikon ajalle. Palkan tulee olla vähintään alan työehtosopimuksen mukainen vähimmäispalkka.

    Lisätietoa kesätyösetelistä sekä hakulomakkeet: https://www.mantsala.fi/kesatyoseteli

Työllisyyspalvelujen yhteystiedot

Tiina Hast

Työllisyys- ja maahanmuuttoasioiden päällikkö / Head of employment and immigration services

Sari-Johanna Hirviniemi

Työhönvalmentaja

Mira Seppälä

Työllisyyskoordinaattori, Lounaskahvila Tarinan esihenkilö

Nina Rossi

Ohjaamo-koordinaattori

Työllisyyspalvelut yhteinen

Työllisyyspalvelujen yhteiset yhteystiedot kiireellisiä asioita varten